Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercs fagylalttal recept

Piskótatekercs fagylalttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótatekercs

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek xilit
    • 4 ek zabpehelyliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 2 ek holland kakaópor
    • olívaolaj

    Házi diétás fagylalt:

    • 2 csomag tejszínhabpótló por
    • 300 ml tej
    • 4 ek édesítőszer (xilit)
    • 2 ek holland kakaópor
    • diétás eperlekvár

    Elkészítése:

    Piskótatekercs készítése:

    A tojásfehérjéket a csipet sóval és a xilittel kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyenként hozzákeverjük a habhoz, majd a sütőporral elkevert zabpehelylisztet is kanalanként hozzádolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk és az egyik felébe 2 evőkanál holland kakaóport rakunk.

    Tepsibe téve, egy olajozott zsírpapírra felváltva kupacokat rakunk a fehér és a kakaós tésztából. Villával kicsit keverjük meg, hogy márványos kinézetű legyen. Előmelegített sütőben megsütjük a piskótát. Még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, és zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Fagylalt készítése:

    A hideg tejet, az édesítőszert és a tejszínhabpótló port magas fordulaton kemény habbá mixeljük. Egy szilikon formába simítjuk a felét, majd a másik felébe 2 evőkanál holland kakaóport keverünk. Ezt rásimítjuk a fehér tejszínre. Fagyasztóba tesszük, míg megfagy.

    Összeállítás:

    Egy nagyobb papírra tesszük a márványos piskótatekercset, majd megkenjük diétás eperlekvárral. Rárakjuk a fagylaltgombócokat, közé egy-két kanál eperlekvárt teszünk. Papír segítségével feltekerjük a tekercset, becsomagoljuk és fagyasztóba tesszük minimum 3 órára. Tálalás előtt felszeleteljük, és eperlekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZASAEV0xTGc

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá