Piskótatekercs fagylalttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótatekercs

  • 4 tojás
  • 4 ek xilit
  • 4 ek zabpehelyliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 ek holland kakaópor
  • olívaolaj

Házi diétás fagylalt:

  • 2 csomag tejszínhabpótló por
  • 300 ml tej
  • 4 ek édesítőszer (xilit)
  • 2 ek holland kakaópor
  • diétás eperlekvár

Elkészítése:

Piskótatekercs készítése:

A tojásfehérjéket a csipet sóval és a xilittel kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyenként hozzákeverjük a habhoz, majd a sütőporral elkevert zabpehelylisztet is kanalanként hozzádolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk és az egyik felébe 2 evőkanál holland kakaóport rakunk.

Tepsibe téve, egy olajozott zsírpapírra felváltva kupacokat rakunk a fehér és a kakaós tésztából. Villával kicsit keverjük meg, hogy márványos kinézetű legyen. Előmelegített sütőben megsütjük a piskótát. Még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, és zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Fagylalt készítése:

A hideg tejet, az édesítőszert és a tejszínhabpótló port magas fordulaton kemény habbá mixeljük. Egy szilikon formába simítjuk a felét, majd a másik felébe 2 evőkanál holland kakaóport keverünk. Ezt rásimítjuk a fehér tejszínre. Fagyasztóba tesszük, míg megfagy.

Összeállítás:

Egy nagyobb papírra tesszük a márványos piskótatekercset, majd megkenjük diétás eperlekvárral. Rárakjuk a fagylaltgombócokat, közé egy-két kanál eperlekvárt teszünk. Papír segítségével feltekerjük a tekercset, becsomagoljuk és fagyasztóba tesszük minimum 3 órára. Tálalás előtt felszeleteljük, és eperlekvárral kínáljuk.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=ZASAEV0xTGc