Hozzávalók:
Piskótatekercs
Házi diétás fagylalt:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a csipet sóval és a xilittel kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyenként hozzákeverjük a habhoz, majd a sütőporral elkevert zabpehelylisztet is kanalanként hozzádolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk és az egyik felébe 2 evőkanál holland kakaóport rakunk.
Tepsibe téve, egy olajozott zsírpapírra felváltva kupacokat rakunk a fehér és a kakaós tésztából. Villával kicsit keverjük meg, hogy márványos kinézetű legyen. Előmelegített sütőben megsütjük a piskótát. Még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, és zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg tejet, az édesítőszert és a tejszínhabpótló port magas fordulaton kemény habbá mixeljük. Egy szilikon formába simítjuk a felét, majd a másik felébe 2 evőkanál holland kakaóport keverünk. Ezt rásimítjuk a fehér tejszínre. Fagyasztóba tesszük, míg megfagy.
Egy nagyobb papírra tesszük a márványos piskótatekercset, majd megkenjük diétás eperlekvárral. Rárakjuk a fagylaltgombócokat, közé egy-két kanál eperlekvárt teszünk. Papír segítségével feltekerjük a tekercset, becsomagoljuk és fagyasztóba tesszük minimum 3 órára. Tálalás előtt felszeleteljük, és eperlekvárral kínáljuk.
https://www.youtube.com/watch?v=ZASAEV0xTGc