Mogyoróvajas fagyi recept
Hozzávalók:
- 400 ml habtejszín
- 170 g sűrített tej
- 4 evőkanál mogyoróvaj
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A mogyoróvajban keverjük el a porcukrot.
Verjük fel a tejszínt és forgassuk hozzá hozzá a sűrített tejet, majd a mogyoróvajas keveréket is.
Öntsük az egészet egy nagyobb edénybe és tegyük fagyasztóba 3-4 órára. Közben többször-többször keverjük át (vagy ha van fagylalt gépünk, akkor tegyük bele abba és ha elkészült, akkor gombócoljuk ki és fagyasszuk le úgy).
Tálaláskor szórhatunk rá sós-pörkölt mogyorót is. Nagyon jó ízt ad neki vagy egy kis csokiszósz pluszban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










