Mogyoróvajas fagyi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mogyoróvajas fagyi

Hozzávalók:

  • 400 ml habtejszín
  • 170 g sűrített tej
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A mogyoróvajban keverjük el a porcukrot.

Verjük fel a tejszínt és forgassuk hozzá hozzá a sűrített tejet, majd a mogyoróvajas keveréket is.

Öntsük az egészet egy nagyobb edénybe és tegyük fagyasztóba 3-4 órára. Közben többször-többször keverjük át (vagy ha van fagylalt gépünk, akkor tegyük bele abba és ha elkészült, akkor gombócoljuk ki és fagyasszuk le úgy).

Tálaláskor szórhatunk rá sós-pörkölt mogyorót is. Nagyon jó ízt ad neki vagy egy kis csokiszósz pluszban.