Mentás- epres fagylalt recept

Hozzávalók:
- 1 nagydoboz natúr joghurt
- 25 dkg eper
- 1 marék mentalevél
- 1 dl tej
- ízlés szerint cukor, vagy méz
Elkészítése:
Az epret megmossuk, félbevágjuk, a mentaleveleket apróra vágjuk. Mindent turmixgépbe rakunk, és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes állagot nem kapunk.
Ezután ízlés szerint szórhatunk bele még apróra vágott eperdarabokat is, hogy gyümölcsösebb, darabosabb legyen az állaga.
A keveréket egy zárható dobozba öntjük, és fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, akkor félóránként átkeverjük egy villával vagy habverővel, hogy krémes maradjon, és ne jegesedjen meg. Ha van fagyigépünk, abba is tölthetjük a krémet, és a gép elvégzi helyettünk a munkát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »