Mentás- epres fagylalt recept

Hozzávalók:
- 1 nagydoboz natúr joghurt
- 25 dkg eper
- 1 marék mentalevél
- 1 dl tej
- ízlés szerint cukor, vagy méz
Elkészítése:
Az epret megmossuk, félbevágjuk, a mentaleveleket apróra vágjuk. Mindent turmixgépbe rakunk, és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes állagot nem kapunk.
Ezután ízlés szerint szórhatunk bele még apróra vágott eperdarabokat is, hogy gyümölcsösebb, darabosabb legyen az állaga.
A keveréket egy zárható dobozba öntjük, és fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, akkor félóránként átkeverjük egy villával vagy habverővel, hogy krémes maradjon, és ne jegesedjen meg. Ha van fagyigépünk, abba is tölthetjük a krémet, és a gép elvégzi helyettünk a munkát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »