Mentás- epres fagylalt recept
Hozzávalók:
- 1 nagydoboz natúr joghurt
- 25 dkg eper
- 1 marék mentalevél
- 1 dl tej
- ízlés szerint cukor, vagy méz
Elkészítése:
Az epret megmossuk, félbevágjuk, a mentaleveleket apróra vágjuk. Mindent turmixgépbe rakunk, és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes állagot nem kapunk.
Ezután ízlés szerint szórhatunk bele még apróra vágott eperdarabokat is, hogy gyümölcsösebb, darabosabb legyen az állaga.
A keveréket egy zárható dobozba öntjük, és fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, akkor félóránként átkeverjük egy villával vagy habverővel, hogy krémes maradjon, és ne jegesedjen meg. Ha van fagyigépünk, abba is tölthetjük a krémet, és a gép elvégzi helyettünk a munkát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









