Madártejfagylalt recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl habtejszín
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, cukor felével, és felöntjük 0.5 dl tejjel.
A többi tejet felmelegítjük, és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját.
Amíg besűrűsödik, kavargatjuk, majd kihűtjük.
Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt, hozzákeverjük.
A habtejszínt is felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
Műanyag dobozokba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »