Kávéfagylalt recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10-12 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 2,5 dl tej
- 1 púpozott tk nescafé vagy egyéb instant kávépor
- 1 kk kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
A tejszínből kemény habot verek.
A tojássárgáját a cukorral és a sóval fehéredésig keverem, utána turmixgépbe töltöm a tejjel, a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a nescaféval együtt, majd habosra keverem.
Végül összekeverem a kávés tejet a tejszínhabbal.
Fagyigép tartályába töltöm és előírás szerint megfagyasztom vagy fagyigép híján félóránként megkeverem. 4 óra hűtés kell neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »