Karamell fagyi recept

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
Elkészítése:
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel és feloldjuk benne a karamellt teljesen. Ezt a keveréket teljesen kihűtjük.
A tejszín felét belekeverjük a karamellás tejbe folyékonyan, a másik felét felverjük és úgy forgatjuk bele.
Az elkészült fagylalt alapot beleöntjük a fagylalt gépbe és krémes fagyit kevertetünk vele kb 30 perc alatt. Ha nincs gépünk, akkor tegyük egy nagyobb edénybe be a fagyasztóba és többször keverjük át.
Tálaláskor csorgathatunk a tetejére karamell vagy csoki öntetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »