Joghurtos gyümölcsfagyi recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 20 dkg gyümölcs (sárgabarack, eper, málna, cseresznye, meggy, áfonya, szeder, őszibarack)
- 2 dl natúr joghurt
- 2 ek citromlé
- vaníliaaroma
- 2 ek nádcukor
Elkészítése:
A gyümölcsöt tisztítsd meg (én az őszibarackról mindig eltávolítom a haját és a cukorral, vaníliával tedd egy aprítóba vagy turmixold össze, majd keverd hozzá a joghurtot és a citromot.
Tedd bele a fagyi formába és helyezd a mélyhűtőbe néhány órára.
Ha elkészült engedj a formára egy kis meleg vizet, akkor könnyen ki tudod majd venni és már fogyaszthatod is a friss, egészséges házi fagylaltodat.
Tipp:
Szeretem az egyszerű és természetes dolgokat és olyan ételeket szeretek csinálni, amikhez nincs szükség bonyolult gépekre – nem is igen vannak gépeim:) Ehhez a fagyihoz sem lesz szükség fagylaltgépre. Csak egy manuális aprítót használtam, de végszükség esetén még késsel, villával is apríthatod a gyümölcsöt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.