Joghurtos gyümölcsfagyi recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gyümölcs (sárgabarack, eper, málna, cseresznye, meggy, áfonya, szeder, őszibarack)
- 2 dl natúr joghurt
- 2 ek citromlé
- vaníliaaroma
- 2 ek nádcukor
Elkészítése:
A gyümölcsöt tisztítsd meg (én az őszibarackról mindig eltávolítom a haját és a cukorral, vaníliával tedd egy aprítóba vagy turmixold össze, majd keverd hozzá a joghurtot és a citromot.
Tedd bele a fagyi formába és helyezd a mélyhűtőbe néhány órára.
Ha elkészült engedj a formára egy kis meleg vizet, akkor könnyen ki tudod majd venni és már fogyaszthatod is a friss, egészséges házi fagylaltodat.
Tipp:
Szeretem az egyszerű és természetes dolgokat és olyan ételeket szeretek csinálni, amikhez nincs szükség bonyolult gépekre – nem is igen vannak gépeim:) Ehhez a fagyihoz sem lesz szükség fagylaltgépre. Csak egy manuális aprítót használtam, de végszükség esetén még késsel, villával is apríthatod a gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »