Joghurtos gyümölcsfagyi recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gyümölcs (sárgabarack, eper, málna, cseresznye, meggy, áfonya, szeder, őszibarack)
- 2 dl natúr joghurt
- 2 ek citromlé
- vaníliaaroma
- 2 ek nádcukor
Elkészítése:
A gyümölcsöt tisztítsd meg (én az őszibarackról mindig eltávolítom a haját és a cukorral, vaníliával tedd egy aprítóba vagy turmixold össze, majd keverd hozzá a joghurtot és a citromot.
Tedd bele a fagyi formába és helyezd a mélyhűtőbe néhány órára.
Ha elkészült engedj a formára egy kis meleg vizet, akkor könnyen ki tudod majd venni és már fogyaszthatod is a friss, egészséges házi fagylaltodat.
Tipp:
Szeretem az egyszerű és természetes dolgokat és olyan ételeket szeretek csinálni, amikhez nincs szükség bonyolult gépekre – nem is igen vannak gépeim:) Ehhez a fagyihoz sem lesz szükség fagylaltgépre. Csak egy manuális aprítót használtam, de végszükség esetén még késsel, villával is apríthatod a gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »