Házi málna fagylalt recept
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 20 dkg tejföl (20 %)
- 20 dkg tejszín (30 %)
- 1/2 kk citromlé
Elkészítése:
Mindent egy tálba öntünk és botmixerrel jól összedolgozzuk.
Ezután ha van fagyigépünk, az előzőleg 24 órán át fagyasztott tartályába öntjük és fél óra alatt kifagyasztjuk.
Ha nincsen, akkor egy zárható műanyag edénybe töltjük és betesszük a fagyóba. Fél óránként villával átkeverjük, ezzel megakadályozva a kristályosodást. 3-4-szer megismételjük.
Málna szemekkel és mentával tálaljuk a kész fagylaltot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










