Házi málna fagylalt recept

Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 20 dkg tejföl (20 %)
- 20 dkg tejszín (30 %)
- 1/2 kk citromlé
Elkészítése:
Mindent egy tálba öntünk és botmixerrel jól összedolgozzuk.
Ezután ha van fagyigépünk, az előzőleg 24 órán át fagyasztott tartályába öntjük és fél óra alatt kifagyasztjuk.
Ha nincsen, akkor egy zárható műanyag edénybe töltjük és betesszük a fagyóba. Fél óránként villával átkeverjük, ezzel megakadályozva a kristályosodást. 3-4-szer megismételjük.
Málna szemekkel és mentával tálaljuk a kész fagylaltot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »