Házi málna fagylalt recept
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 20 dkg tejföl (20 %)
- 20 dkg tejszín (30 %)
- 1/2 kk citromlé
Elkészítése:
Mindent egy tálba öntünk és botmixerrel jól összedolgozzuk.
Ezután ha van fagyigépünk, az előzőleg 24 órán át fagyasztott tartályába öntjük és fél óra alatt kifagyasztjuk.
Ha nincsen, akkor egy zárható műanyag edénybe töltjük és betesszük a fagyóba. Fél óránként villával átkeverjük, ezzel megakadályozva a kristályosodást. 3-4-szer megismételjük.
Málna szemekkel és mentával tálaljuk a kész fagylaltot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »










