Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cupcake fagylalt recept

Cupcake fagylalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 12 db lapos aljú fagyi tölcsér
    • 35 g kakaópor
    • 65 ml forró víz
    • 110 g finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál só
    • 120 g vaj
    • 175 g kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 85 ml tejföl

    A vaníliás krémhez:

    • 300 g porcukor
    • 150 g vaj
    • 2 teáskanál vanília kivonat
    • 2 és 1/2 evőkanál tejszín

    A díszítéshez:

    • 85 g tördelt étcsokoládé
    • 12 db cseresznye

    Az epres gombóchoz:

    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg eper
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport a forró vízzel kikeverjük, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vajat felolvasztjuk és simára keverjük a kristálycukorral, majd hagyjuk hűlni. A kakaóhoz hozzákeverjük a tojásokat, a sót és apránként a vajas keveréket. Ezután jönnek a száraz anyagok, a tejföl és a vanília aroma is.

    Megöltjük vele a tölcséreket és körülbelül 20 percig sütjük.

    Vaníliás gombócok készítése:

    A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vanília aromát. A kisült és kihűlt tölcsérekre gombócokat formázunk, majd negyed órára hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk és a gombócokra csurgatjuk. Cseresznyével díszítjük.

    Epres gombócok készítése:

    A tejszínt a cukorral keményre verjük, az epret megmossuk és botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel összekeverjük. Hűtőbe tesszük, többször kevergetjük, amíg megszilárdul, majd a tölcsérekre adagoljuk.

     

    A vaníliás krém 12 db tölcsérre elegendő,én felét eperrel készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá