Cupcake fagylalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Cupcake fagylalt

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 db lapos aljú fagyi tölcsér
  • 35 g kakaópor
  • 65 ml forró víz
  • 110 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 120 g vaj
  • 175 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 85 ml tejföl

A vaníliás krémhez:

  • 300 g porcukor
  • 150 g vaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 és 1/2 evőkanál tejszín

A díszítéshez:

  • 85 g tördelt étcsokoládé
  • 12 db cseresznye

Az epres gombóchoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg eper
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport a forró vízzel kikeverjük, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vajat felolvasztjuk és simára keverjük a kristálycukorral, majd hagyjuk hűlni. A kakaóhoz hozzákeverjük a tojásokat, a sót és apránként a vajas keveréket. Ezután jönnek a száraz anyagok, a tejföl és a vanília aroma is.

Megöltjük vele a tölcséreket és körülbelül 20 percig sütjük.

Vaníliás gombócok készítése:

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vanília aromát. A kisült és kihűlt tölcsérekre gombócokat formázunk, majd negyed órára hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk és a gombócokra csurgatjuk. Cseresznyével díszítjük.

Epres gombócok készítése:

A tejszínt a cukorral keményre verjük, az epret megmossuk és botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel összekeverjük. Hűtőbe tesszük, többször kevergetjük, amíg megszilárdul, majd a tölcsérekre adagoljuk.

 

A vaníliás krém 12 db tölcsérre elegendő,én felét eperrel készítettem.