Hozzávalók:
A tésztához:
A vaníliás krémhez:
A díszítéshez:
Az epres gombóchoz:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport a forró vízzel kikeverjük, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vajat felolvasztjuk és simára keverjük a kristálycukorral, majd hagyjuk hűlni. A kakaóhoz hozzákeverjük a tojásokat, a sót és apránként a vajas keveréket. Ezután jönnek a száraz anyagok, a tejföl és a vanília aroma is.
Megöltjük vele a tölcséreket és körülbelül 20 percig sütjük.
Vaníliás gombócok készítése:
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vanília aromát. A kisült és kihűlt tölcsérekre gombócokat formázunk, majd negyed órára hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk és a gombócokra csurgatjuk. Cseresznyével díszítjük.
Epres gombócok készítése:
A tejszínt a cukorral keményre verjük, az epret megmossuk és botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel összekeverjük. Hűtőbe tesszük, többször kevergetjük, amíg megszilárdul, majd a tölcsérekre adagoljuk.
A vaníliás krém 12 db tölcsérre elegendő,én felét eperrel készítettem.