Zöldséges-sajtos túróroló recept
Hozzávalók:
- 70 dkg tehéntúró
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 2 közepes fej lilahagyma
- 10 dkg vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kápia paprika
Elkészítése:
A túrót, a krémsajtot és a vajat egy tálba tesszük, ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk és a túróhoz adjuk.
A munkafelületre egy nagy darab fóliát terítünk és ráhalmozzuk a túrós masszát, majd rudat formálunk belőle.
Feltekerjük és a fólia két végét megkötjük, majd hűtőbe tesszük 3 órára vagy akár egy éjszakára és a fólia eltávolítása után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









