Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres gombaraguval töltött tönkölylisztes palacsinta recept

Zöldfűszeres gombaraguval töltött tönkölylisztes palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg fehér tönkölyliszt
    • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
    • 5 dkg rozsliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej (házi)
    • 3-4 dl szódavíz
    • 1 tk só
    • 1 dl olaj

    A töltelékhez:

    • 50 dkg gomba
    • 3 szál újhagyma
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 dl tejszín
    • 2 ág friss oregánó
    • 6-8 levél bazsalikom
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 1 kis csokor metélőhagyma
    • ízlés szerint só
    • bors

    Elkészítése:

    A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.

    A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk.
    Végül az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem főnek el.

    A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá