Zöldfűszeres gombaraguval töltött tönkölylisztes palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldfűszeres gombaraguval töltött tönkölylisztes palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg rozsliszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej (házi)
  • 3-4 dl szódavíz
  • 1 tk só
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg gomba
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág friss oregánó
  • 6-8 levél bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • ízlés szerint só
  • bors

Elkészítése:

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk.
Végül az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem főnek el.

A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.