Zalai krumpli prósza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5-6 nagyobb krumpli (reszelve)
- 350 g kefír
- só, vegeta, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Tetejére:
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítése:
A kefírt és a reszelt krumplit összekeverjük, majd sóval, borssal és vegetával ízesítjük. Beéeleverjük a lereszelt hagymákat, elkeverjük, majd csak ezután dolgozzuk bele a lisztet és teljesen csomómentesre keverjük a masszát.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd kanál segítségével beletesszük a masszát és kis korongokat sütünk belőle. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk csak magában is, de adhatunk mellé reszelt sajtot és tejfölt is.
Tipp:
Az elkészült masszát ha lefolpackozzuk és hütőbe teszük, akkor az ízek jobban össze tudnak érni. Akár előző nap este össze lehet állítani vagy az nap reggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »