Zalai krumpli prósza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5-6 nagyobb krumpli (reszelve)
- 350 g kefír
- só, vegeta, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Tetejére:
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítése:
A kefírt és a reszelt krumplit összekeverjük, majd sóval, borssal és vegetával ízesítjük. Beéeleverjük a lereszelt hagymákat, elkeverjük, majd csak ezután dolgozzuk bele a lisztet és teljesen csomómentesre keverjük a masszát.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd kanál segítségével beletesszük a masszát és kis korongokat sütünk belőle. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk csak magában is, de adhatunk mellé reszelt sajtot és tejfölt is.
Tipp:
Az elkészült masszát ha lefolpackozzuk és hütőbe teszük, akkor az ízek jobban össze tudnak érni. Akár előző nap este össze lehet állítani vagy az nap reggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









