Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vietnámi tavaszi tekercs recept

Vietnámi tavaszi tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    10 darabhoz:

    • 2 szelet makréla filé
    • 10 db rizslap
    • 1 kígyóuborka
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 15 dkg üvegtészta
    • néhány friss koriander levél
    • só, bors
    • édes chili szósz

    Elkészítése:

    A halat sózom, borsozom, majd egy grillserpenyőben hirtelen megsütöm, ha kihűlt felaprítom és 10 részre osztom. A zöldségeket egyenlő vastagságú darabokra aprítom, az üvegtésztát 15 percre forró vízbe áztatom, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

    Egy tálba langyos vizet öntök, veszek egy rizs lapot, belemártom a vízbe, addig lögybölöm még hajtogatható állagú lesz, ráteszem egy tányérra, a közepére teszek egy csipet üvegtésztát, egy csipet sárga répát, egy csipet lila hagymát, egy csipet kígyó uborkát, egy adag halat megszórom aprított korianderrel, behajtom a rizslap két szélét, majd szépen feltekerem.

    Ezt a lépéssorozatot még kilencszer megismétlem és édes chili szósszal kínálom a tekercseket.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá