Vietnámi tavaszi tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

10 darabhoz:

  • 2 szelet makréla filé
  • 10 db rizslap
  • 1 kígyóuborka
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg üvegtészta
  • néhány friss koriander levél
  • só, bors
  • édes chili szósz

Elkészítése:

A halat sózom, borsozom, majd egy grillserpenyőben hirtelen megsütöm, ha kihűlt felaprítom és 10 részre osztom. A zöldségeket egyenlő vastagságú darabokra aprítom, az üvegtésztát 15 percre forró vízbe áztatom, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

Egy tálba langyos vizet öntök, veszek egy rizs lapot, belemártom a vízbe, addig lögybölöm még hajtogatható állagú lesz, ráteszem egy tányérra, a közepére teszek egy csipet üvegtésztát, egy csipet sárga répát, egy csipet lila hagymát, egy csipet kígyó uborkát, egy adag halat megszórom aprított korianderrel, behajtom a rizslap két szélét, majd szépen feltekerem.

Ezt a lépéssorozatot még kilencszer megismétlem és édes chili szósszal kínálom a tekercseket.

Jó étvágyat!