Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tojáskacsa recept

Töltött tojáskacsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg majonéz
    • 1 kk citromlé
    • 1 kk porcukor
    • fekete bors
    • só ízlés szerint
    • 5 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 szem fekete bors
    • 3 főtt burgonya
    • petrezselyem zöldje
    • 1 fej saláta

    Elkészítése:

    A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk és a sárgáját óvatosan kiemeljük.

    A sárgáját majonézzel, sóval, borssal, néhány csepp citromlével és kevés porcukorral habosra keverjük. Az így kapott krémet a tojásokba visszatöltjük.

    A krumplit megfőzzük, de ne túl puhára, mert így könnyebben tudjuk kialakítani az apró kacsafejeket.

    Egész borsból elkészítjük a kacsa szemét, a szárnya pedig petrezselyem zöld lesz. Ráültetjük a fejessalátára, majd zselatint kevés forró vízben elkeverve feloldunk és ezzel kenjük le a kacsákat, így fényesek lesznek és tovább maradnak mutatósak. Behűtve tálaljuk.

    Tipp:

    A gyerekek is imádják a kacsa formára kialakított tojásokat, a burgonyafejeket fogpiszkálóval rögzítem a testéhez, ezért figyeljünk oda, amikor az evésre kerül a sor!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá