Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk és a sárgáját óvatosan kiemeljük.
A sárgáját majonézzel, sóval, borssal, néhány csepp citromlével és kevés porcukorral habosra keverjük. Az így kapott krémet a tojásokba visszatöltjük.
A krumplit megfőzzük, de ne túl puhára, mert így könnyebben tudjuk kialakítani az apró kacsafejeket.
Egész borsból elkészítjük a kacsa szemét, a szárnya pedig petrezselyem zöld lesz. Ráültetjük a fejessalátára, majd zselatint kevés forró vízben elkeverve feloldunk és ezzel kenjük le a kacsákat, így fényesek lesznek és tovább maradnak mutatósak. Behűtve tálaljuk.
A gyerekek is imádják a kacsa formára kialakított tojásokat, a burgonyafejeket fogpiszkálóval rögzítem a testéhez, ezért figyeljünk oda, amikor az evésre kerül a sor!