Tavaszi tekercs sajttal, sonkával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 tk só (vagy ízlés szerint)
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk petrezselyemzöld (lehet fris, szárítptt és fagyasztott is)
A töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka
- 10 dkg tejszínes tömlős sajt
- 3 szelet ementáli lapka sajt
A tekercs tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük.
A sárgarépát is megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük.
A hagymáról a héját lehúzzuk és lereszeljük (asználhatunk lilahagymát is).
Egy tálba tesszük a burgonyát, répát és a hagymát, ráütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyem zöldjével, majd jól összekeverjük.
Egy nagy tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk. Ráhalmozzuk az összekevert zöldségféléket és elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb deszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Megkenjük a tejszínes sajttal. Rátesszük a gépsonka szeleteket. A közepére 3 lapka sajtot teszünk. Szépen feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. 10 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni és szeletelve tálaljuk.