Tavaszi tekercs sajttal, sonkával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 tk só (vagy ízlés szerint)
- őrölt bors ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk petrezselyemzöld (lehet fris, szárítptt és fagyasztott is)
A töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka
- 10 dkg tejszínes tömlős sajt
- 3 szelet ementáli lapka sajt
A tekercs tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük.
A sárgarépát is megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük.
A hagymáról a héját lehúzzuk és lereszeljük (asználhatunk lilahagymát is).
Egy tálba tesszük a burgonyát, répát és a hagymát, ráütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyem zöldjével, majd jól összekeverjük.
Egy nagy tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk. Ráhalmozzuk az összekevert zöldségféléket és elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb deszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Megkenjük a tejszínes sajttal. Rátesszük a gépsonka szeleteket. A közepére 3 lapka sajtot teszünk. Szépen feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. 10 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »