Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tatár bifsztek horvát módra recept

Tatár bifsztek horvát módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg marha bélszín
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 ek majonéz
    • 3 ek ketchup
    • 1 ek worchestershire szósz
    • 1 mk tabasco szósz
    • 1-2 ecetes savanyú uborka
    • ¼ kk kapor
    • 1 csapott ek édes pirospaprika
    • 1 mk csípős pirospaprika
    • 1 olajos szardínia
    • 1-2 cl konyak
    • petrezselyemzöld
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst teljesen letisztítjuk a hártyáitól, és a szardíniával apró lyukú darálón kétszer ledaráljuk. A vöröshagymát és az ecetes uborkát nagyon finom reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a hozzávalókat, és egy villával jól összedolgozzuk, legalább 15 percen keresztül. Ha elkészült, a hűtőbe teszzük.

    Vajas pirítóssal tálaljuk.

    Tipp:

    A hagyományos receptünknél a húst felkockázzuk, és részben fűszerezzük, aztán 1 esetleg 2 napra hűtőbe tesszük összeérni. Ezzel a másik recepttel nem kell annyit várni. Reggel korán elkészítem, és este vacsorára tálalom.

    Ezt a receptet a horvát barátainktól tanultuk 2 éve, és most mi leptük meg Őket vele. Ízlett nekik, nem vallottunk szégyent vele.

    A tatár bifsztek horvát módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 112 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá