Tatár bifsztek horvát módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg marha bélszín
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 ek majonéz
  • 3 ek ketchup
  • 1 ek worchestershire szósz
  • 1 mk tabasco szósz
  • 1-2 ecetes savanyú uborka
  • ¼ kk kapor
  • 1 csapott ek édes pirospaprika
  • 1 mk csípős pirospaprika
  • 1 olajos szardínia
  • 1-2 cl konyak
  • petrezselyemzöld
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húst teljesen letisztítjuk a hártyáitól, és a szardíniával apró lyukú darálón kétszer ledaráljuk. A vöröshagymát és az ecetes uborkát nagyon finom reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a hozzávalókat, és egy villával jól összedolgozzuk, legalább 15 percen keresztül. Ha elkészült, a hűtőbe teszzük.

Vajas pirítóssal tálaljuk.

Tipp:

A hagyományos receptünknél a húst felkockázzuk, és részben fűszerezzük, aztán 1 esetleg 2 napra hűtőbe tesszük összeérni. Ezzel a másik recepttel nem kell annyit várni. Reggel korán elkészítem, és este vacsorára tálalom.

Ezt a receptet a horvát barátainktól tanultuk 2 éve, és most mi leptük meg Őket vele. Ízlett nekik, nem vallottunk szégyent vele.