Szilva chutney recept

Hozzávalók:
- 4 ek ghí (vagy vaj)
- 1,5 tk örölt koriander
- 1/4 tk őrölt kardamom
- 1 egész szárított chili
- 3 ek kókuszreszelék
- 1,5 kg érett kékszilva
- 2 bögre (500 ml) nádcukor
- csipetnyi kámfor (elhagyható)
Elkészítése:
Készítsd elő a szilvát, mosd meg, magozd ki és vágd 8 részre.
A ghít (vagy vajat) melegítsd fel és szórd bele a koriandert, kardamomot, morzsolt bele a chilit, szórd bele a kókuszreszeléket ezt egy percig pirítsd kis lángon. Vigyázz nehogy odaégjen! Tedd hozzá a szilvát, kb 15 perc alatt szétfő, majd öntsd hozzá a cukrot és kb 20-40 percig főzd kis lángon.
Attól függ mennyire szereted a csatnit sűrűre.
Bundázott, rántott zöldségekhez kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »