Szilva chutney recept

Hozzávalók:
- 4 ek ghí (vagy vaj)
- 1,5 tk örölt koriander
- 1/4 tk őrölt kardamom
- 1 egész szárított chili
- 3 ek kókuszreszelék
- 1,5 kg érett kékszilva
- 2 bögre (500 ml) nádcukor
- csipetnyi kámfor (elhagyható)
Elkészítése:
Készítsd elő a szilvát, mosd meg, magozd ki és vágd 8 részre.
A ghít (vagy vajat) melegítsd fel és szórd bele a koriandert, kardamomot, morzsolt bele a chilit, szórd bele a kókuszreszeléket ezt egy percig pirítsd kis lángon. Vigyázz nehogy odaégjen! Tedd hozzá a szilvát, kb 15 perc alatt szétfő, majd öntsd hozzá a cukrot és kb 20-40 percig főzd kis lángon.
Attól függ mennyire szereted a csatnit sűrűre.
Bundázott, rántott zöldségekhez kiváló.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »