Szilva chutney recept

Hozzávalók:
- 4 ek ghí (vagy vaj)
- 1,5 tk örölt koriander
- 1/4 tk őrölt kardamom
- 1 egész szárított chili
- 3 ek kókuszreszelék
- 1,5 kg érett kékszilva
- 2 bögre (500 ml) nádcukor
- csipetnyi kámfor (elhagyható)
Elkészítése:
Készítsd elő a szilvát, mosd meg, magozd ki és vágd 8 részre.
A ghít (vagy vajat) melegítsd fel és szórd bele a koriandert, kardamomot, morzsolt bele a chilit, szórd bele a kókuszreszeléket ezt egy percig pirítsd kis lángon. Vigyázz nehogy odaégjen! Tedd hozzá a szilvát, kb 15 perc alatt szétfő, majd öntsd hozzá a cukrot és kb 20-40 percig főzd kis lángon.
Attól függ mennyire szereted a csatnit sűrűre.
Bundázott, rántott zöldségekhez kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »