Sült hagymavirág recept

Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg liszt
- 3 kiskanál cayenne bors
- 1 kiskanál bors
- 2 kiskanál fokhagymapor
- 2 kiskanál só
- 2 kiskanál füstölt törött paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
Tisztításkor a hagyma gyökérrészét óvatosan vágjuk le, de ne az egészet, hogy egyben tartsa az egész hagymát, majd vágjunk le a tetejéből kb 2 cm vastag szeletet, mintha egy kalapot vágnánk le róla.
A hagymát a levágott kalapjára állítjuk, úgy, hogy a gyökérrésze legyen felfelé. Beirdaljuk az aljától a tetejéig körben, vigyázva arra, hogy a hagyma nagyságától függően kb 1 cm hagyjunk a hagyma közepén, amit ne vágjunk át, hogy a gyökere egyben tudja tartani az egészet és ne essen szét. Megfordítjuk a gyökerével lefelé és óvatosan kihajtogatjuk a bevágott hagymaszirmokat.
A lisztben keverjük el a kétféle borsot, fokhagymaport, sót és a paprikát, majd alaposan forgassuk meg benne a hagymákat.
A tojásokat verjük fel habosra, majd keverjük el a tejjel. A hagymát forgassuk meg a tojásos-tejes folyadékban.
Bő forró olajban a hagyma nagyságától függően kb 15 perc alatt süssük meg. Lehetőség szerint olyan edényben süssük, amiben teljesen ellepi a hagymát az olaj. Sütés közben megfordíthatjuk vagy óvatosan kinyithatjuk az esetlegesen összetapadt szirmokat.
Tipp:
Készíthetjük sajttal is, úgy, hogy a szirmok közé tegyünk jól olvadó nagyon vékonyra vágott sajtszeleteket, akár több félét is. A sajtos verzió is nagyon finom, de nagy hátránya, hogy a sajttól összetapadnak a szirmok és nem nyílnak ki olyan szépen. Ha első próbálkozásra nem sül át teljesen a hagyma közepe, vágjuk ki késsel és akár egy kis tálka mártogatóst is tehetünk a kivágott rész helyére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »