Sült hagymavirág recept
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg liszt
- 3 kiskanál cayenne bors
- 1 kiskanál bors
- 2 kiskanál fokhagymapor
- 2 kiskanál só
- 2 kiskanál füstölt törött paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
Tisztításkor a hagyma gyökérrészét óvatosan vágjuk le, de ne az egészet, hogy egyben tartsa az egész hagymát, majd vágjunk le a tetejéből kb 2 cm vastag szeletet, mintha egy kalapot vágnánk le róla.
A hagymát a levágott kalapjára állítjuk, úgy, hogy a gyökérrésze legyen felfelé. Beirdaljuk az aljától a tetejéig körben, vigyázva arra, hogy a hagyma nagyságától függően kb 1 cm hagyjunk a hagyma közepén, amit ne vágjunk át, hogy a gyökere egyben tudja tartani az egészet és ne essen szét. Megfordítjuk a gyökerével lefelé és óvatosan kihajtogatjuk a bevágott hagymaszirmokat.
A lisztben keverjük el a kétféle borsot, fokhagymaport, sót és a paprikát, majd alaposan forgassuk meg benne a hagymákat.
A tojásokat verjük fel habosra, majd keverjük el a tejjel. A hagymát forgassuk meg a tojásos-tejes folyadékban.
Bő forró olajban a hagyma nagyságától függően kb 15 perc alatt süssük meg. Lehetőség szerint olyan edényben süssük, amiben teljesen ellepi a hagymát az olaj. Sütés közben megfordíthatjuk vagy óvatosan kinyithatjuk az esetlegesen összetapadt szirmokat.
Tipp:
Készíthetjük sajttal is, úgy, hogy a szirmok közé tegyünk jól olvadó nagyon vékonyra vágott sajtszeleteket, akár több félét is. A sajtos verzió is nagyon finom, de nagy hátránya, hogy a sajttól összetapadnak a szirmok és nem nyílnak ki olyan szépen. Ha első próbálkozásra nem sül át teljesen a hagyma közepe, vágjuk ki késsel és akár egy kis tálka mártogatóst is tehetünk a kivágott rész helyére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









