Sült hagymavirág recept

Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg liszt
- 3 kiskanál cayenne bors
- 1 kiskanál bors
- 2 kiskanál fokhagymapor
- 2 kiskanál só
- 2 kiskanál füstölt törött paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
Tisztításkor a hagyma gyökérrészét óvatosan vágjuk le, de ne az egészet, hogy egyben tartsa az egész hagymát, majd vágjunk le a tetejéből kb 2 cm vastag szeletet, mintha egy kalapot vágnánk le róla.
A hagymát a levágott kalapjára állítjuk, úgy, hogy a gyökérrésze legyen felfelé. Beirdaljuk az aljától a tetejéig körben, vigyázva arra, hogy a hagyma nagyságától függően kb 1 cm hagyjunk a hagyma közepén, amit ne vágjunk át, hogy a gyökere egyben tudja tartani az egészet és ne essen szét. Megfordítjuk a gyökerével lefelé és óvatosan kihajtogatjuk a bevágott hagymaszirmokat.
A lisztben keverjük el a kétféle borsot, fokhagymaport, sót és a paprikát, majd alaposan forgassuk meg benne a hagymákat.
A tojásokat verjük fel habosra, majd keverjük el a tejjel. A hagymát forgassuk meg a tojásos-tejes folyadékban.
Bő forró olajban a hagyma nagyságától függően kb 15 perc alatt süssük meg. Lehetőség szerint olyan edényben süssük, amiben teljesen ellepi a hagymát az olaj. Sütés közben megfordíthatjuk vagy óvatosan kinyithatjuk az esetlegesen összetapadt szirmokat.
Tipp:
Készíthetjük sajttal is, úgy, hogy a szirmok közé tegyünk jól olvadó nagyon vékonyra vágott sajtszeleteket, akár több félét is. A sajtos verzió is nagyon finom, de nagy hátránya, hogy a sajttól összetapadnak a szirmok és nem nyílnak ki olyan szépen. Ha első próbálkozásra nem sül át teljesen a hagyma közepe, vágjuk ki késsel és akár egy kis tálka mártogatóst is tehetünk a kivágott rész helyére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »