Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-tojásos őzgerinc recept

Sonkás-tojásos őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csirkemell sonka (18 szelet)
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg párizsi
    • 3 közepes csemegeuborka
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 közepes lila hagyma
    • 1 ek mustár
    • 2 dl tejföl
    • 25 g zselatin
    • 1 dl víz
    • 2 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.

    Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.

    1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.

    A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.

    A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá