Sonkás-tojásos őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell sonka (18 szelet)
  • 10 tojás
  • 10 dkg párizsi
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 25 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 2 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.

Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.

1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.

A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.

A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és szeleteljük.