Sonkás karfiol muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész karfiol
- ízlés szerint sonka
- 1 pohár tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek reszelt sajt
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 ek vaj és olaj a papír kikenéséhez
- néhány csepp citromlé
- petrezselyemzöld
- kápia paprika
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára!
A muffin formába beletesszük a papír kapszlikat, és az ujjaink segítségével kissé beolajozzuk, majd minden papír aljába teszünk egy icipici vajat.
Az időközben megfőtt karfiolt leszűrjük, és elosztjuk a papír kapszlikban. Rászórjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet és a szintén apróra vágott paprikát.
A tojást elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát (egy keveset tegyünk félre), sózzuk ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. A kész masszát öntsük rá a karfiolra.
180 fokra előmelegített, forró sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.
A félretett zsemlemorzsát keverjük el a maradék reszelt sajttal és egy kevés pirospaprikával. Szórjuk a muffinok tetejére, és tegyük vissza addig a sütőbe, amíg szépen megpirul a teteje.
Tipp:
Előételként, vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő.
A sonkás karfiol muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g