Sonkás karfiol muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás karfiol muffin

Hozzávalók:

  • 1 egész karfiol
  • ízlés szerint sonka
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek reszelt sajt
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 ek vaj és olaj a papír kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • petrezselyemzöld
  • kápia paprika

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára!

A muffin formába beletesszük a papír kapszlikat, és az ujjaink segítségével kissé beolajozzuk, majd minden papír aljába teszünk egy icipici vajat.

Az időközben megfőtt karfiolt leszűrjük, és elosztjuk a papír kapszlikban. Rászórjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet és a szintén apróra vágott paprikát.

A tojást elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát (egy keveset tegyünk félre), sózzuk ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. A kész masszát öntsük rá a karfiolra.

180 fokra előmelegített, forró sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.

A félretett zsemlemorzsát keverjük el a maradék reszelt sajttal és egy kevés pirospaprikával. Szórjuk a muffinok tetejére, és tegyük vissza addig a sütőbe, amíg szépen megpirul a teteje.

Tipp:

Előételként, vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő.