Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésmáj rizottó, szarvasgombás fűszerolajjal recept

Sertésmáj rizottó, szarvasgombás fűszerolajjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertésmáj
    • 2 sárgarépa
    • 1 csésze rizs
    • 1 csésze alaplé
    • csipet só
    • csipet bors
    • kevés szarvasgomba fűszerolaj

    Elkészítése:

    A sárgarépát lereszelem vagy zsülienre vágom. A sertésmájat felcsíkozom.

    A répát kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat. Fehéredésig továbbdinsztelem, majd beleöntöm a rizst és felöntöm annyi alaplével, hogy éppen ne lepje el. Addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az alaplevet pótolom.

    Megborsozom és szarvasgombás fűszerolajjal, óvatosan megöntözöm.

    A fűszerolajat reszelt szarvasgombából, magam készítettem. 2 dl olívaolajba, 1 reszelt és egy kisebb, egész gomba került. Nagyon erőteljes íze miatt, csak fűszerezésre használjuk!

    Az elkészült ételt tálaláskor sózom és kevés sajtot reszelek rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá