Sertésmáj rizottó, szarvasgombás fűszerolajjal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 2 sárgarépa
  • 1 csésze rizs
  • 1 csésze alaplé
  • csipet só
  • csipet bors
  • kevés szarvasgomba fűszerolaj

Elkészítése:

A sárgarépát lereszelem vagy zsülienre vágom. A sertésmájat felcsíkozom.

A répát kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat. Fehéredésig továbbdinsztelem, majd beleöntöm a rizst és felöntöm annyi alaplével, hogy éppen ne lepje el. Addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az alaplevet pótolom.

Megborsozom és szarvasgombás fűszerolajjal, óvatosan megöntözöm.

A fűszerolajat reszelt szarvasgombából, magam készítettem. 2 dl olívaolajba, 1 reszelt és egy kisebb, egész gomba került. Nagyon erőteljes íze miatt, csak fűszerezésre használjuk!

Az elkészült ételt tálaláskor sózom és kevés sajtot reszelek rá.