Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes piskótatekercs recept

Sajtkrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótatekercs:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek liszt
    • 1 tk só
    • 3 ek tej
    • 1 mk őrölt fehér bors

    Töltelék:

    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg trappista sajt
    • 10 dkg szeletelt sonka
    • 1 ek tejföl
    • 2 tk reszelt vöröshagyma
    • őrölt fehér bors

    Bevonókrém:

    • 10 dkg krémsajt
    • 10 dkg mascarpone

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, majd tesszük.

    A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre felvert habot.

    Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
    Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük.
    Így hagyjuk teljesen kihűlni, de közben többször ki-betekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.

    A vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverjük.

    A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.

    A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.

    Ezután egy tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

    Tálalás előtt kedvünk szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá