Sajtkrémes piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtkrémes piskótatekercs

Hozzávalók:

Piskótatekercs:

  • 3 tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 3 ek tej
  • 1 mk őrölt fehér bors

Töltelék:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 1 ek tejföl
  • 2 tk reszelt vöröshagyma
  • őrölt fehér bors

Bevonókrém:

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg mascarpone

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, majd tesszük.

A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre felvert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük.
Így hagyjuk teljesen kihűlni, de közben többször ki-betekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.

A vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverjük.

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.

A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.

Ezután egy tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt kedvünk szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.