Rakott sütőtök recept

Hozzávalók:
- 25 dkg húsos szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 kg sütőtök
A tetejére:
- 1 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- bors
- 3 ek tökmag
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsír harmadán a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, rászórjuk a petrezselymet, majd lehúzzuk a tűzről.
A hámozott, magtalanított tököt vékonyra szeljük, és a maradék zsírral kikent tepsibe terítjük.
A hagymás keveréket tejszínnel felengedjük, szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd a tökre öntjük.
A tökmagot rászórjuk, a vajat rámorzsoljuk, alufóliával lefedve 220 fokra melegített sütőbe rakjuk.
Ha a tök megpuhult, a fóliát levesszük és 10 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »