Rakott sütőtök recept

Hozzávalók:
- 25 dkg húsos szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 kg sütőtök
A tetejére:
- 1 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- bors
- 3 ek tökmag
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsír harmadán a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, rászórjuk a petrezselymet, majd lehúzzuk a tűzről.
A hámozott, magtalanított tököt vékonyra szeljük, és a maradék zsírral kikent tepsibe terítjük.
A hagymás keveréket tejszínnel felengedjük, szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd a tökre öntjük.
A tökmagot rászórjuk, a vajat rámorzsoljuk, alufóliával lefedve 220 fokra melegített sütőbe rakjuk.
Ha a tök megpuhult, a fóliát levesszük és 10 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »