Mediterrán reggeli recept
Hozzávalók:
2 személyre:
- 2 db 6 dkg-os zabpelyhes, teljes kiőrlésű lisztből készült bagett
- 8 dkg füstölt, főtt, borsos pisztráng
- 10 dkg füstölt sajt
- kb. 5 db száras kapribogyó
- 0,5 piros kaliforniai paprika
- 0,5 sárga kaliforniai paprika
- 1 nagyobb lila hagyma
- 3-4 dkg galambbegysaláta (madársaláta)
- só
- 1-2 paradicsom (érett, de kemény)
- 2 ek vaj
- 1 ek balzsamecetkrém
- 1 ek balzsamecet (fehér)
Elkészítése:
A bagetteket ferde szeletekre vágjuk, és a vajon, serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalát. A paprikákat felcsíkozzuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és megöntözzük fehér balzsamecettel, sózzuk, enyhén borsozzuk.
A halat csíkokra vágjuk, annyi darabra, ahány szelet bagettet sütöttünk. Vagyis nálam 5 db (a végeit nem használjuk fel).
A bagetteket hosszúkás tálra sorba rendezzük, és mindegyikre paradicsomkarikát teszünk. Erre jön egy csík hal, kis rúd sajt, sárga paprika, és egy száras kapribogyó.
A tálra kupacoljuk a levétől lecsorgatott lila hagyma kockákat. Madársalátával, piros kaliforniai paprikával díszítjük tálunkat. A hagymakupacokra csorgassunk még sötét balzsamecetkrémet, hogy ízletesebb, és mutatósabb is legyen. Jó étvágyat hozzá!
A mediterrán reggeli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 9 g