Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májpástétom őzgerincben recept

Májpástétom őzgerincben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésmáj (csirkemáj, libamáj, pulykamáj)
    • 2-3 ek zsír a sütéshez
    • 2 nagy, karikára vágott hagyma
    • 2 babérlevél
    • bors
    • pirospaprika
    • 25 dkg margarin
    • 1-2 ek mustár
    • majoránna

    Elkészítése:

    1 kg csirkemájból resztelt májat készítek zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtjük, háromszor ledaráljuk, hozzákeverünk egy darabokra vágott margarint, megsózzuk-borsozzuk.

    Beleteszünk 1-2 ek mustárt, jó sok majoránnát, és addig keverjük, amíg szinte habos nem lesz. Vigyázzunk, ha a mustár savanykás, elég belőle egy kanálnyi is.

    A májpástétom őzgerincben kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 231 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá