Májpástétom őzgerincben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Májpástétom őzgerincben

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj (csirkemáj, libamáj, pulykamáj)
  • 2-3 ek zsír a sütéshez
  • 2 nagy, karikára vágott hagyma
  • 2 babérlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • 25 dkg margarin
  • 1-2 ek mustár
  • majoránna

Elkészítése:

1 kg csirkemájból resztelt májat készítek zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtjük, háromszor ledaráljuk, hozzákeverünk egy darabokra vágott margarint, megsózzuk-borsozzuk.

Beleteszünk 1-2 ek mustárt, jó sok majoránnát, és addig keverjük, amíg szinte habos nem lesz. Vigyázzunk, ha a mustár savanykás, elég belőle egy kanálnyi is.