Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kocsonya recept

Kocsonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • minimum 1 kg sertés köröm és bőr
    • 1 fej hagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • szemes bors és/vagy szegfűbors
    • pirospaprika
    • továbbá,kinek-kinek ízlése és hagyománya szerinti hozzávalók, mint sárgarépa, félbevágott főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tálaláskor

    Elkészítése:

    A megtisztított kocsonyahúsokat, hagymát és fokhagymát feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Sózzuk. Amennyiben felhabzik, azt eltávolítjuk, majd szemes borssal és egy csapott kk.pirospaprikával ízesítjük.

    A kocsonyát alacsony fokozaton, legalább 4 órán át főzzük.

    Amikor kész, a benne lévő húsokat, bőröket tálakba tesszük és szűrőn átmerve feltöltjük lével. Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.

    A zsír igény szerint eltávolítható dermedés illetve hűlés után a tetejéről. Ha formákba töltenénk, akkor kisebb darab húsokat bőröket válasszunk vagy daraboljunk mérethez igazodva, és úgy töltsük fel a formát. Tálalás előtt borítsuk ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá