Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert kalács sonkával, sajttal és újhagymával recept

Kevert kalács sonkával, sajttal és újhagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis csokor újhagyma
    • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    • fél kávéskanál őrölt bors
    • fél kávéskanál őrölt kömény
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg puha vaj
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál citromlé
    • 2 dl joghurt
    • háromnegyed csomag sütőpor
    • 35 dkg finomliszt
    • 20 dkg főtt sonka
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 kávéskanál vaj

    Elkészítése:

    Előkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben egy kávéskanál vajon megpirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A sajtot lereszeljük, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk.

    Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra kavarjuk a puha vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Szép lassan hozzáöntjük a tejszínt, a joghurtot, a citromlevet, végül belekeverjük az őrölt köményt és borsot is.

    Összekeverjük a lisztet a sütőporral és beledolgozzuk a vajas alapba, most már fakanállal. Végül eloszlatjuk benne a tölteléket is.

    Egy vagy két szögletes formát papírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített tepsiben 30-40 perc alatt megsütjük.

    Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá