Kevert kalács sonkával, sajttal és újhagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis csokor újhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • fél kávéskanál őrölt bors
  • fél kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 12 dkg puha vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 dl joghurt
  • háromnegyed csomag sütőpor
  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg főtt sonka
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál vaj

Elkészítése:

Előkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben egy kávéskanál vajon megpirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A sajtot lereszeljük, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk.

Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra kavarjuk a puha vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Szép lassan hozzáöntjük a tejszínt, a joghurtot, a citromlevet, végül belekeverjük az őrölt köményt és borsot is.

Összekeverjük a lisztet a sütőporral és beledolgozzuk a vajas alapba, most már fakanállal. Végül eloszlatjuk benne a tölteléket is.

Egy vagy két szögletes formát papírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített tepsiben 30-40 perc alatt megsütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt.