Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kel tekercsek recept

Kel tekercsek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 nagy kel levél

    Töltelék:

    • 50 dkg darált pulyka hús
    • 0,5 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olíva olaj
    • 1 ek vaj
    • 2 dl rizs
    • 3 dl húsleves alaplé (vagy a kel főzőleve)
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 kk frissen reszelt szerecsen dió
    • 1 kk őrölt fehér bors
    • paradicsom
    • paprika
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 3 dl tejföl
    • 1 ek ketchup
    • csipet só
    • 1 gömböc mozzarella sajt (bármilyen, ízlésünknek megfelelő sajt jó hozzá)

    Elkészítése:

    Lobogó, forró, sós vízben pár perc alatt megpároljuk a kel leveleket és szűrőbe téve alaposan lecsepegtetjük. Főző levét félre tesszük.

    Egy lábasban olívaolajat és vajat hevítünk, ezen üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, a köménnyel együtt. A hagymás alapra morzsoljuk a darált húst, amit fehéredésig főzünk. A rizst hozzámérjük és ízlésünk szerint fűszerezzük, paradicsomot adhatunk hozzá, majd 3 dl alaplével felöntjük. Fedő alatt puhára pároljuk és, ha szükséges pótoljuk az alaplét (ne legyen túl “szaftos”, mert kifolyik a töltelék a levelekből!).

    Amikor félig megpuhultak a rizsszemek, az edényt levesszük a tűzről és fedő alatt hagyjuk még pihenni kicsit, majd az egész töltelékhez egy tojást keverünk.
    kel-tekercs2
    A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy nagyobb sütőtálat meghintünk maréknyi zsemlemorzsával.

    A kel levelekbe tölteléket teszünk és szép sorban feltekerve, egymás mellé helyezzük az sütő edényünkben. A kikavart tejföllel locsoljuk és sajttal szójuk.

    A meleg sütőbe tolva aranybarnára sütjük. Főételként, de akár meleg előételként is megállja a helyét. Azon melegében tálalható, de másnap hidegen is nagyon finom :)
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá