Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves kacsamájpástétom portóival recept

Kakukkfüves kacsamájpástétom portóival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pecsenye kacsamáj
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a tejbe
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 0,5 dl portói
    • 15 dkg vaj
    • 3-4 ág friss kakukkfű
    • 3 dl tej
    • bors

    Elkészítése:

    A májat előző este megmossuk, lehártyázzuk, szárazra töröljük, majd annyi fokhagymás tejbe áztatjuk, amennyi ellepi.

    Másnap kivesszük a májat, megtöröljük, felkockázzuk.

    A füstölt szalonnát felaprítjuk, kisütjük a zsírját. A hagymát apróra vágva megpirítjuk a szalonna zsírján, hozzáadjuk a májat, átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépát, a fokhagymát majd az egészet együtt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak. Minél vékonyabbra vágjuk őket, annál hamarabb megpuhulnak.

    Mielőtt levennénk a tűzről, előtte pár perccel adjuk hozzá a kakukkfű leveleit és a portóit. Forgassuk át az egészet, főzzük még 2-3 percig, majd kapcsoljuk le.

    Miután megpárolódott, visszatesszük a kisütött szalonnát is, és az egészet botmixerrel pépesítjük, majd a vajjal habosra keverjük. Kóstoljuk meg, ízesítsük még sóval, borssal, portóival.

    Miután elkészült, öntsünk kevés olvasztott kacsazsírt a pástétomos edénybe, erre kanalazzuk a pástétomot, egyengessük el az edényben, majd a tetejére is öntsünk vékony réteg kacsazsírt. A tetejére szórjunk kakukkfű leveleket.

    Tipp:

    Hűtőben tárolva, egy hétig is eláll. Már ha kitart addig:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá