Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamájpástétom eperbor zselével recept

Kacsamájpástétom eperbor zselével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg pecsenye kacsamáj
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 5 ek liba-, vagy kacsazsír
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2,5 dl eperbor
    • 3 dl tej
    • őrölt bors
    • 1 kk majoránna
    • 1 csomag zselatin lap

    Elkészítése:

    A kacsamájat este beáztatjuk a tejbe, és hűtőbe tesszük.

    Serpenyőben a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a kacsamájat és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, fűszerezzük, törött borssal és majoránnával és megszórjuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

    Egy mélyebb tálba öntjük a serpenyő tartalmát. Hozzáadjuk a tejszínt és 0,5 dl eperbort, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, még fűszerezzük, ha túl sűrű, adunk hozzá még zsírt, és jól elkeverjük.

    Az eperbor zseléhez a tasakon lévő elkészítési utasítás szerint járunk el, a zselatin feloldódása után hozzáöntjük a maradék eperbort, elkeverjük, és kihűtjük. Egy megfelelő méretű tálcát kibélelünk műanyag fóliával, beleöntjük a kihűlt zselét, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, felkockázzuk.

    A pástétomot bagett szeletekre kenjük, megszórjuk a felkockázott eperbor zselével. Hideg előételnek, vendégváró falatnak alkalmas.

    Tipp:

    Eperbor helyett ízlés szerint használhatunk más gyümölcsbort, vagy tokaji aszút.

    A kacsamájpástétom eperbor zselével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 179 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá