Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsamájat este beáztatjuk a tejbe, és hűtőbe tesszük.
Serpenyőben a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a kacsamájat és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, fűszerezzük, törött borssal és majoránnával és megszórjuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Egy mélyebb tálba öntjük a serpenyő tartalmát. Hozzáadjuk a tejszínt és 0,5 dl eperbort, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, még fűszerezzük, ha túl sűrű, adunk hozzá még zsírt, és jól elkeverjük.
Az eperbor zseléhez a tasakon lévő elkészítési utasítás szerint járunk el, a zselatin feloldódása után hozzáöntjük a maradék eperbort, elkeverjük, és kihűtjük. Egy megfelelő méretű tálcát kibélelünk műanyag fóliával, beleöntjük a kihűlt zselét, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, felkockázzuk.
A pástétomot bagett szeletekre kenjük, megszórjuk a felkockázott eperbor zselével. Hideg előételnek, vendégváró falatnak alkalmas.
Eperbor helyett ízlés szerint használhatunk más gyümölcsbort, vagy tokaji aszút.