Húsvéti vendégváró őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tartármártás:
- 125 g majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csapott kiskanál porcukor
- 1 csapott kiskanál citromlé
- 1 kiskanál mustár
- só
- bors
Továbbá:
- 25 dkg főtt, füstölt sonka
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 piros húsú paprika
- 4 csemege uborka
- 1,5 dl húsleves alaplé (vagy 1,5 dl víz és 1 húsleves kocka)
- 1 dl víz
- 25 g zselatin (por állagú)
- 1 púpos teáskanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több is, de ki is maradhat)
Elkészítése:
A zselatinra ráöntjük az 1 deciliter vizet és hagyjuk, hogy beszívja, jól megduzzadjon.
Először a tartármártást készítjük el. A majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, citromlevet, mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük.
Ezután felvágjuk apróra a főtt sonkát, tojásokat, paprikát és a csemege uborkát, majd belekeverjük a tartármártásba. Ekkor adjuk hozzá a tormát is, ha szeretnénk.
Az alaplevet vagy a vízből és leveskockából készített levet feltesszük a tűzre és hozzáadjuk az idő közben megduzzadt zselatint és alacsony lángon felolvasztjuk (nem szabad forralni!!).
A zselatinos levet belekeverjük a sonkás masszába.
Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük, majd beleszedjük a zselatinos masszát és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Másnap óvatosan kiborítjuk a formából és lehúzzuk róla a folpackot, majd szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »