Húsvéti vendégváró őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tartármártás:
- 125 g majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csapott kiskanál porcukor
- 1 csapott kiskanál citromlé
- 1 kiskanál mustár
- só
- bors
Továbbá:
- 25 dkg főtt, füstölt sonka
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 piros húsú paprika
- 4 csemege uborka
- 1,5 dl húsleves alaplé (vagy 1,5 dl víz és 1 húsleves kocka)
- 1 dl víz
- 25 g zselatin (por állagú)
- 1 púpos teáskanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több is, de ki is maradhat)
Elkészítése:
A zselatinra ráöntjük az 1 deciliter vizet és hagyjuk, hogy beszívja, jól megduzzadjon.
Először a tartármártást készítjük el. A majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, citromlevet, mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük.
Ezután felvágjuk apróra a főtt sonkát, tojásokat, paprikát és a csemege uborkát, majd belekeverjük a tartármártásba. Ekkor adjuk hozzá a tormát is, ha szeretnénk.
Az alaplevet vagy a vízből és leveskockából készített levet feltesszük a tűzre és hozzáadjuk az idő közben megduzzadt zselatint és alacsony lángon felolvasztjuk (nem szabad forralni!!).
A zselatinos levet belekeverjük a sonkás masszába.
Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük, majd beleszedjük a zselatinos masszát és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Másnap óvatosan kiborítjuk a formából és lehúzzuk róla a folpackot, majd szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »