Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti vendégváró őzgerinc recept

Húsvéti vendégváró őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tartármártás:

    • 125 g majonéz
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csapott kiskanál porcukor
    • 1 csapott kiskanál citromlé
    • 1 kiskanál mustár
    • bors

    Továbbá:

    • 25 dkg főtt, füstölt sonka
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 piros húsú paprika
    • 4 csemege uborka
    • 1,5 dl húsleves alaplé (vagy 1,5 dl víz és 1 húsleves kocka)
    • 1 dl víz
    • 25 g zselatin (por állagú)
    • 1 púpos teáskanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több is, de ki is maradhat)

    Elkészítése:

    A zselatinra ráöntjük az 1 deciliter vizet és hagyjuk, hogy beszívja, jól megduzzadjon.

    Először a tartármártást készítjük el. A majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, citromlevet, mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük.

    Ezután felvágjuk apróra a főtt sonkát, tojásokat, paprikát és a csemege uborkát, majd belekeverjük a tartármártásba. Ekkor adjuk hozzá a tormát is, ha szeretnénk.

    Az alaplevet vagy a vízből és leveskockából készített levet feltesszük a tűzre és hozzáadjuk az idő közben megduzzadt zselatint és alacsony lángon felolvasztjuk (nem szabad forralni!!).

    A zselatinos levet belekeverjük a sonkás masszába.

    Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük, majd beleszedjük a zselatinos masszát és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    Másnap óvatosan kiborítjuk a formából és lehúzzuk róla a folpackot, majd szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá