Hajdina palacsinta torta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 15 dkg hajdina liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl ásványvíz
- só
- csipet curry
- 3 dkg vaj
Összeállításhoz:
- 2 nagyobb szelet füstölt lazac filé vagy 3 szelet sonka
- 250 g krémsajt
- 5 dkg kapri bogyó
- 1 citrom leve
- 8 db fürtös, fiatal uborka
Elkészítése:
Összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, majd egyenként kisütjük és kihűtjük.
Apróra vágjuk a kapri bogyót, vékony szeletekre pedig az uborkákat. A sajtot krémesre keverjük a kapri bogyóval és a citrom levével.
Tányérra rétegezzük: palacsinta, sajtkrém, lazacszelet, palacsinta, sajtkrém,lazac szelet.
A tetejét és az oldalát is bevonjuk a megmaradt krémmel. Díszítjük az uborka szeletekkel, kapribogyóval és hűtőbe tesszük néhány órára pihenni.
Hidegen, szeletekre vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.