Hajdina palacsinta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 15 dkg hajdina liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl ásványvíz
- só
- csipet curry
- 3 dkg vaj
Összeállításhoz:
- 2 nagyobb szelet füstölt lazac filé vagy 3 szelet sonka
- 250 g krémsajt
- 5 dkg kapri bogyó
- 1 citrom leve
- 8 db fürtös, fiatal uborka
Elkészítése:
Összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, majd egyenként kisütjük és kihűtjük.
Apróra vágjuk a kapri bogyót, vékony szeletekre pedig az uborkákat. A sajtot krémesre keverjük a kapri bogyóval és a citrom levével.
Tányérra rétegezzük: palacsinta, sajtkrém, lazacszelet, palacsinta, sajtkrém,lazac szelet.
A tetejét és az oldalát is bevonjuk a megmaradt krémmel. Díszítjük az uborka szeletekkel, kapribogyóval és hűtőbe tesszük néhány órára pihenni.
Hidegen, szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









