Hajdina palacsinta torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 15 dkg hajdina liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl ásványvíz
  • csipet curry
  • 3 dkg vaj

Összeállításhoz:

  • 2 nagyobb szelet füstölt lazac filé vagy 3 szelet sonka
  • 250 g krémsajt
  • 5 dkg kapri bogyó
  • 1 citrom leve
  • 8 db fürtös, fiatal uborka

Elkészítése:

Összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, majd egyenként kisütjük és kihűtjük.

Apróra vágjuk a kapri bogyót, vékony szeletekre pedig az uborkákat. A sajtot krémesre keverjük a kapri bogyóval és a citrom levével.

Tányérra rétegezzük: palacsinta, sajtkrém, lazacszelet, palacsinta, sajtkrém,lazac szelet.

A tetejét és az oldalát is bevonjuk a megmaradt krémmel. Díszítjük az uborka szeletekkel, kapribogyóval és hűtőbe tesszük néhány órára pihenni.

Hidegen, szeletekre vágva kínáljuk.