Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tormás padlizsántekercs recept

Gombás-tormás padlizsántekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db padlizsán (40 dkg)
    • só, őrölt bors
    • 4 evőkanál + 1 kávéskanál étolaj
    • 10 dkg gomba
    • 1 evőkanál kapri- vagy olívabogyó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál ecetes reszelt torma
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 4 evőkanál majonéz
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 db paradicsompaprika
    • 1 db citrom

    Elkészítése:

    A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy órára besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje.

    Utána leöblítjük, kinyomkodjuk, és a szeleteket 4 evőkanál forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük ki.

    A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk, és 1 kávéskanál olajban 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a felaprózott kapri- vagy olívabogyót, az áttört fokhagymát, az ecetes tormát és a zsemlemorzsát, 5 percig pihentetjük.

    Belekeverjük a majonézt, a vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megkenjük vele a padlizsánszeleteket.

    Szorosan feltekerjük, és tálra tesszük őket, végül paradicsompaprikából vágott félgyűrűkkel, citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.

    Tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy a töltelék kissé felengedjen.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá