Gombás-tormás padlizsántekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán (40 dkg)
  • só, őrölt bors
  • 4 evőkanál + 1 kávéskanál étolaj
  • 10 dkg gomba
  • 1 evőkanál kapri- vagy olívabogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ecetes reszelt torma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db paradicsompaprika
  • 1 db citrom

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy órára besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje.

Utána leöblítjük, kinyomkodjuk, és a szeleteket 4 evőkanál forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük ki.

A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk, és 1 kávéskanál olajban 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a felaprózott kapri- vagy olívabogyót, az áttört fokhagymát, az ecetes tormát és a zsemlemorzsát, 5 percig pihentetjük.

Belekeverjük a majonézt, a vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megkenjük vele a padlizsánszeleteket.

Szorosan feltekerjük, és tálra tesszük őket, végül paradicsompaprikából vágott félgyűrűkkel, citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy a töltelék kissé felengedjen.