Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy órára besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje.
Utána leöblítjük, kinyomkodjuk, és a szeleteket 4 evőkanál forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük ki.
A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk, és 1 kávéskanál olajban 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a felaprózott kapri- vagy olívabogyót, az áttört fokhagymát, az ecetes tormát és a zsemlemorzsát, 5 percig pihentetjük.
Belekeverjük a majonézt, a vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megkenjük vele a padlizsánszeleteket.
Szorosan feltekerjük, és tálra tesszük őket, végül paradicsompaprikából vágott félgyűrűkkel, citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy a töltelék kissé felengedjen.